• 09 Ogos 2022 | 11 Muharam 1444

Pawi Pamer Aksi Di Portugal

DUNGUN,17 Oktober - Penyerang sayap skuad Harimau Malaya, Safawi Rasid bakal mempamerkan aksi sulung bersama kelab baharu Portimonense SC di Portugal. 

Perkara itu menjadi bualan ramai apabila laporan portal bola sepak Portugal, A Bola melaporkan pemain berusia 23 tahun itu menunjukkan prestasi yang cemerlang ketika sesi latihan. 

"Safawi Rasid yang dipinjamkan daripada Johor FC menunjukkan sesuatu yang mengagumkan pada sesi latihan dan dijangka menjadi pertaruhan jurulatih, Paulo Sergio untuk aksi bertemu CS Maritimo di tempat lawan.

"Dia nampak senang menyesuaikan diri dan gigih memburu peluang untuk bersama pasukan," ujar portal bola sepak tempatan itu.

Sebagai rekod, Safawi kemungkinan besar akan diberi peluang membuat penampilan pertama di bumi Eropah selepas Sergio mengesahkan semua pemain tidak berdepan masalah untuk diturunkan kecuali dua bintangnya yang mengalami kecederaan.

Sementara itu,Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sura, Wan Hapandi Wan Nik mengucapkan tahniah kepada Safawi yang turun dikenali dengan pangggilan Pawi.

“Safawi adalah anak jati Dungun, saya turut rasa bangga dengan pencapaian beliau. 

"Dengan umur yang masih muda, jauh dan panjang lagi perjalanan karier beliau. Tahniah Saya ucapkan dan teruskan menempa kejayaan demi kejayaan mengharumkan nama Malaysia di persada dunia,” ujarnya. 


Tag: