• 26 Mei 2024 | 18 Zulkaedah 1445

Pengundi Awal Perlu Buat Pilihan Bijak

KUALA TERENGGANU, 7 Ogos- Pengundi awal yang akan menunaikan tanggungjawab pada Selasa (esok) diharap membuat keputusan tepat demi menentukan masa depan negeri pada Pilihan Raya Umum (PRU) Dewan Undangan Negeri (DUN) Ke-15.

Calon PAS Alur Limbat, Ariffin Deraman berkata, anggota dan pegawai Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta polis bersama pasangan masing-masing perlu membuat pertimbangan sewajarnya dengan bijak sebelum memilih calon.

“Esok adalah hari mengundi awal. Dalam DUN Alur Limbat terdapat lebih daripada 100 pengundi awal, saya mendoakan pengundi-pengudi awal kita dapat buat pilihan yang terbaik tanpa takut kepada sesiapa.

“Fikirkan sejenak apa yang berlaku dalam negara dan negeri kita, saya yakin sahabat-sahabat semua bijak pandai dan tahu untuk buat pemilihan yang sebaiknya,” ujarnya.

Katanya, PRU (DUN) Ke-15 amat penting bagi membentuk sebuah kerajaan negeri yang mampan, berkebajikan, stabil dan bersih. 

“Untuk itu, kita semua perlu memilih pemimpin dan parti yang benar-benar dapat bekerja buat rakyat dan negeri ini,” ujarnya.

SPR menetapkan tarikh penamaan calon dan pengundian awal bagi PRU (DUN) Ke-15 membabitkan enam negeri dan Pilihan Raya Kecil Kuala Terengganu masing-masing pada 29 Julai dan 8 Ogos, manakala hari pengundian pada 12 Ogos ini.

Tempoh berkempen ditetapkan selama 14 hari bermula hari penamaan calon pada 29 Julai lepas dan akan berakhir pada 11.59 malam, 11 Ogos.