• 20 Jun 2024 | 13 Zulhijah 1445

Pesiapan Padang Sempena Pertandingan Piala Adun Sura Rancak Berjalan

DUNGUN, 18 Disember - Pesiapan padang sempena pertandingan Bola Sepak Pantai Piala ADUN Sura yang dijadualkan berlangsung hujung minggu ini di Pantai Teluk Lipat disini sedang rancak berjalan.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sura, Dr Tengku Muhammad Fakhruddin berkata, ketika ini semua pihak terlibat berganding bahu menyiapkan padang bola berkenaan bagi memperlihat suasana yang cantik kepada para pengunjung. 

"Lokasi padang ini merupakan lokasi yang baharu. Kita cuba meneliti dengan baik setiap aspek bagi menjamin keselesaan pengunjung yang hadir dengan menitikberatkan beberapa perkara termasuklah dari sudut keselamatan memandangkan ianya berdekatan dengan pantai. 

"Semua langkah ini dititikberatkan demi menyajikan pengalaman sepak bola pantai yang tidak hanya menambah daya tarik pertandingan, tetapi juga sempurna dan memberi impak positif kepada setiap pengunjung," ujarnya ketika ditemui pemberita selepas melakukan tinjauan ke lokasi berkenaan.

Tambahnya, penduduk Dungun khususnya di kawasan Sura, turut diharapkan akan menikmati limpahan ekonomi melalui peningkatan aktiviti pelancongan dan perniagaan tempatan.

"Kejayaan penganjuran acara ini bukan sahaja membawa kegembiraan sukan kepada masyarakat tetapi juga membawa manfaat positif dalam jangka panjang kepada ekonomi setempat," ujarnya.

Beliau turut mengharapkan program tersebut berjalan lancar memandangkan sekarang ini musim tengkujuh.


Tag: