• 14 Jun 2024 | 7 Zulhijah 1445

Primula Pink Ride Tarik Lebih 820 Peserta

KUALA TERENGGANU,6 Ogos – Program berbasikal ‘Primula Pink Ride’ tarik lebih 820 orang peserta melibatkan laluan sejauh 46 Kilometer. 

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Teknologi Digital negeri, Ariffin Deraman berkata penganjuran itu adalah sinonim dengan Terengganu yang merupakan jaguh sukan berbasikal di Malaysia dan antarabangsa.

“Program ‘Pink Ride’ ini pada mulanya dibuka untuk kaum wanita sahaja tetapi terdapat beberapa permintaan untuk dibuka buat kaum lelaki juga dan akhirnya kita putuskan untuk buka kepada semua golongan.

“Program ini dianjurkan buat pertama kalinya di bawah Hotel Primula dan mendapat maklum balas yang sangat memberangsangkan daripada semua pihak,” jelasnya.

Beliau berkata demikian selepas majlis penutup Primula Pink Ride 2022 bertempat di Dataran Primula Beach Hotel, Kuala Terengganu di sini hari ini.

Turut hadir Setiausaha Kerajaan Terengganu, Tengku Seri Bijaya Raja.

Tambah Ariffin Deraman, hadiah utama bagi cabutan bertuah adalah wang tunai berjumlah RM10,000 diikuti dengan TV, gelang emas dan pelbagai lagi.

Sementara itu, terdapat ramai juga peserta daripada luar negeri yang mengikuti acara berbasikal ini antaranya daripada Johor, Selangor dan lain-lain.

 


Tag: