• 18 Mei 2024 | 10 Zulkaedah 1445

Proses Pengundian DUN Seberang Takir Lancar

KUALA NERUS, 12 Ogos – Calon Parti Islam Se-malaysia (PAS), Khazan Che Mat turun padang meninjau pusat mengundi di sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Seberang Takir sempena Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU) DUN hari ini.

Khazan berkata keadaan proses pengundian di DUN tersebut berjalan dengan lancar mengikut peruntukan undang-undang yang ditetapkan.

Beliau memulakan tinjauan di Sekolah Kebangsaan (SK) Tok Jembal kira-kira jam 10 pagi tadi diiringi pegawai-pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya yang terlibat.

Khazan kemudian melawat beberapa lagi pusat mengundi, antaranya di Dewan Sivik Seberang Takir dan SK Kompleks Seberang Takir.

“Setakat ini, keadaan berjalan lancar dan terkawal namun peratusan keluar mengundi tidak dapat dibaca dengan jelas lagi,” jelasnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas tinjauan di perkarangan Pusat Mengundi Sekolah Kebangsaan Kompleks Seberang Takir di sini hari ini.

Tambah Khazan, saluran pengundi muda dapat tidak putus-putus sepanjang lawatan di beberapa pusat pengundian pada pagi ini,” katanya.

Dalam tinjauannya, Khazan turut dilihat menyapa pengundi di pusat mengundi bagi bertanya khabar dan situasi semasa.

“Alhamdulillah setakat ini, cuaca sangat baik, pengundi diharap dapat menunaikan tanggungjawab lebih awal,” ujarnya.