• 15 Jul 2024 | 8 Muharam 1446

Restoran Milik MAIDAM Tawar Harga Murah

KUALA TERENGGANU, 3 Mac - Restoran Infaq Lil Wafi, Wakaf Tok Pelam yang merupakan hak milik Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) menawarkan menu makanan dengan harga murah

Yang Dipertua MAIDAM, Shaikh Harun Shaikh Ismail berkata, harga ditawarkan serendah RM5.00 di sini.

Katanya, sebanyak lapan kiosk yang menjual menu tersebut daripada pelbagai jenis makanan dan minuman di restoran ini.

"Antara kiosk yang menawarkan menu Rahmah adalah Has Aneka Nasi-Nasi Putih, Has Yong Tau Fu, Dapor Laki-Bini Nasi Goreng Ikan dan pelbagai lagi.

"Inisiatif ini diambil bagi kemudahan masyarakat setempat terutama golongan yang terkesan dengan kos sara hidup sekarang," jelasnya.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Perasmian Menu Rahmah dan Penyerahan Bakul Rahmah bertempat di Restoran Infaq, Wakaf Tok Pelam di sini baru-baru ini.

Perasmian tersebut disampaikan oleh Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Datuk Seri Salahuddin Ayub.

Tambah Syeikh Harun, di samping, mereka yang berkunjung di sini boleh infaq di tabung yang disediakan bagi membantu dari sudut pelaburan ekonomi Restoran.

Justeru, perkhidmatan jualan murah ini sentiasa terjamin dengan cara pelaburan tersebut bagi membantu semua orang.

Pada program yang sama, turut berlangsung penyerahan sumbangan Bakul Rahmah kepada 20 penerima asnaf dengan setiap bakul bernilai RM150.

 


Tag: