• 25 Jul 2024 | 18 Muharam 1446

Singapura Puji Sektor Pelancongan Terengganu

KUALA TERENGGANU, 30 April - Kerajaan Singapura memuji negeri Terengganu sebagai model tadbir urus yang cemerlang dalam sektor pelancongan.

Menteri di Pejabat Perdana Menteri Singapura, Dr Mohamad Maliki Osman berkata melihat potensi pelancongan dan kerjasama ekonomi boleh dijalin dengan kerajaan Terengganu.

Katanya, Pulau Redang dan Pulau Perhentian merupakan antara destinasi yang menjadi pilihan pelancongan warga Singapura.

“Melalui pertemuan dengan Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dalam satu kunjung hormat pada 19 April lepas.

“Pelbagai perbincangan telah diadakan mengenai kerjasama di pelbagai sektor termasuk pelancongan, teknologi pertanian dan sebagainya.

“Pihak kami juga sedia menerima kunjungan Menteri Besar Terengganu untuk melawat Singapura,” jelasnya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan Kunjung Hormat Menteri Besar Terengganu di Laman Facebook Rasminya baru-baru ini.

Tambah Dr Maliki, ia amat seronok melawat negeri Terengganu yang indah, dan saya berterima kasih kepada kerajaan dan rakyat Terengganu atas layanan yang baik kepada kami.

Tambahnya lagi katanya, beliau akan sentiasa mengingati slogan terkenal Terengganu dengan perasaan sayang iaitu ‘Negeri Cantik, Budaya Menarik, Orangya baik-baik’.

Sementara itu, Menteri Besar, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata semoga jalinan kerjasama antara Terengganu dan Singapura dapat terus diperkukuhkan dan diperluaskan untuk manfaat rakyat kedua-dua pihak.

“Jika ada umur yang panjang, harap kita dapat bertemu lagi dan selamat menikmati keindahan negeri ini,” ujarnya.

 


Tag: