• 15 Jul 2024 | 8 Muharam 1446

Syarikat Bakri Auto Sumbang Van Jenazah

DUNGUN, 30 Mac – Masjid Kampung Rantau Panjang menerima sumbangan van jenazah daripada Syarikat Bakri Auto untuk kegunaan masyarakat setempat yang memerlukan bantuan pengurusan jenazah.

Pengerusi Masjid Kampung Rantau Panjang, Azman Zakaria berkata, van berkenaan akan ditempatkan di kawasan khas pengurusan jenazah berhampiran surau dan akan memberi manfaat kepada tiga buah kampung.

‘’Jawatankuasa untuk menguruskan van jenazah ini telah diserahkan sepenuhnya oleh ahli jawatankuasa masjid meliputi segala urusan van termasuk perkhidmatan servis. Antara kampung menerima manfaat ialah Kampung Minda,Kampung Tepus, dan Kampung Talong," ujarnya.

Azman berkata, pihaknya berharap khidmat van jenazah itu dapat memberi manfaat serta kemudahan kepada tiga buah kampung berikutan kadar kematian yang rendah disini.

Sementara itu, Pengurus Bakri Auto Encik Harizan Zahiran berkata, ini adalah kali ketiga kami bekerjasama dengan pihak masjid dari segi pemberian van jenazah yang disediakan untuk kemudahan masyarakat," katanya.


Tag: