• 20 Apr 2024 | 11 Syawal 1445

'Tea Peng King' Penaja Baru TFC

KUALA NERUS, 8 Mac - Kelab Bola Sepak Terengganu (TFC) mengumumkan produk Tea Peng King Legacy (TPK) sebagai rakan penaja baharu pasukan itu untuk musim 2023.

Pengurus Operasi TPK Legacy, Mohd Farhanuddin Salleh berkata keputusan itu dibuat bertujuan untuk membawa kelainan dari sudut mempromosikan produk TPK ini.

Katanya, beliau amat bersyukur kerana diberi peluang untuk berkolaborasi dengan TFC yang merupakan sebuah syarikat gergasi yang terkenal di negeri ini.

“Tercedusnya idea untuk menjadi penaja bagi pasukan TFC ini adalah melalui perbualan dan ajakan daripada rakan kerja yang ingin melakukan sesuatu perubahan yang lebih besar terhadap jualan TPK ini.

“Inisiatif ini diambil adalah untuk kepentingan produk kami supaya mendapat hasil yang lebih berkembang justeru kami yakin bahawa TFC merupakan 'platform' yang terbaik untuk mempromosikan produk ini,” jelasnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Majlis Menandatangani Perjanjian Penaja antara Terengganu Football Club Sdn Bhd (TFCSB) dan Tea Peng King Legacy (TPK) bertempat di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZA) di sini semalam.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif TFCSB, Ab Rasid Jusoh, Ketua Pegawai Operasi TFCSB, Sabri Abbas dan Pengurus pemasaran TPK LEGACY, Amri Salleh.

Tambah Mohd Farhanuddin, jumlah penajaan adalah sebanyak RM70,000 untuk semusim namun bergantung kepada komisen, bilangan penonton, permainan dan sebagainya.

"Kami berharap TPK Legacy dapat bersama dengan TFC selama yang boleh serta dapat menjalin hubungan yang baik antara kedua-dua belah pihak," katanya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Football Club Sdn Bhd, Ab Rasid Jusoh berkata kerjasama penajaan ini amat dialu-alukan oleh pihak TFC bagi meningkatkan mutu sukan bola sepak di negeri ini.

Di samping, dapat mempromosikan produk serta jualan masing-masing selaku penaja.

Setakat ini, sebanyak 20 Syarikat telah bersama menjadi rakan penaja bagi pasukan TFC untuk musim 2023 dan mungkin akan bertambah.

“Berbeza pada musim 2022 yang hanya mendapat bilangan penaja sebanyak 15 Syarikat,” ujarnya.