• 17 Jul 2024 | 10 Muharam 1446

KUALA TERENGGANU, 1 Mac- Madrasah Moden Terengganu (MMT) Hulu Terengganu merakamkan ucapan terima kasih kepada Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Datuk Ahmad Amzad Hashim atas sumbangan kepada calon-calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) daripada sekolah berkenaan.

Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid MMT, Nor Azliyani Muhammad Aziz berkata, sumbangan sebanyak RM3,000 itu sedikit sebanyak dapat membantu keperluan para pelajarnya.

"Semoga Allah SWT mempermudahkan urusan YB pada masa akan datang.

"Alhamdulillah, Sekolah Menengah Agama (SMA) Khairiah juga menerima kedatangan kami dengan baik.

"Sebelum ini, kami dipindahkan ke Dewan Majlis Daerah Hulu Terengganu (MDHT). Jadi, emosi pelajar agak terganggu," katanya ketika ditemui selepas majlis penyerahan sumbangan berkenaan di SMA Khairiah, malam ini.

Tambahnya, selepas dipindahkan ke SMA Khairiah, suasana dan kemudahan lebih selesa dan membantu calon-calon daripada MMT.

Dalam pada itu, ketua pelajar MMT, Nur Anisa Maisarah Abdul Wahab menyifatkan, pemindahan calon-calon SPM ke SMA Khairiah menaikkan kembali semangat dan emosi mereka.

"Semasa dipindahkan, kami tidak dapat bawa banyak bahan-bahan dan rujukan.

"Jadi, ketika sampai di sini semalam, kami lebih banyak 'recall' pelajaran secara 'study group'.

"Hari ini, kami telah dapat menggunakan buku teks dan menerima bantuan -bantuan dari pelbagai pihak, ia menaikkan semangat kami semula untuk peperiksaan esok," katanya.


Tag: