• 04 Dis 2022 | 10 Jamadil Awal 1444

Teruskan Pembangunan Selaras Dengan Hasrat Kerajaan

KUALA NERUS, 26 Disember - Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) akan menjalani penjenamaan baru kepada Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) selaras dengan hasrat dari kerajaan Persekutuan.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tepuh, Ustaz Hishamuddin Abdul Karim berkata, MPKK diminta muhasabah dan berlapang dada menerima penjenamaan baru JPKK 2021 ini untuk terus melaksanakan gerak kerja selari dengan kerajaan dan dalam masa yang sama berusaha meningkatkan imej kerajaan hari ini.

"Marilah kita semua berkerjasama bagi membangunkan negeri Terengganu dengan memainkan peranan masing-masing dengan sebaik-baiknya dari pimpinan kerajaan sehinggalah kepada rakyat.

"Kita mesti mengorak usaha ini dengan keikhlasan daripada lubuk hati. Saya tidak akan mampu mengalas tanggungjawab ini jika tiada bantuan daripada pihak MPKK.
 
"Jadi kita perlu terus berdaya saing memberi komitmen dalam mentadbir urusan rakyat di kampung masing-masing tanpa pilih kasih. MPKK yang sebelum ini perlu terus menerus berkhidmat kepada rakyat tanpa mengira latar belakang parti politik," katanya.

Beliau berkata demikian di dalam Majlis Jasa Mu Dikenang MPKK Peringkat DUN Tepoh di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Gong Badak, semalam.

Turut hadir, Penolong Pegawai Daerah Kuala Nerus,Encik Muhd Azman Shukri bin Ariffin, Dato' Ustaz Haji Ahmad Bukhari, Wakil Pusat Khidmat Ahli Parlimen Kuala Nerus, Penghulu Mukim Tepoh, Razali bin Ismail dan Wakaf Tembesu Mohd Zamari bin Abu Zih.

Sementara itu dalam ucapan terdahulu, Azman Shukri berkata, sebelum daripada ini MPKK telah berfungsi dengan cukup baik memainkan peranan sebagai mata dan telinga kerajaan dalam menyalurkan maklumat dan memastikan bantuan dapat disalurkan dengan tepat kepada sasaran


Tag: