• 20 Jun 2024 | 13 Zulhijah 1445

Tindakan Pantas Amzad Selesai Rungutan Penduduk

KUALA TERENGGANU, 3 Disamber - Tindakan pantas Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Datuk Ahmad Amzad Hashim berjaya menyelesaikan rungutun penduduk di Jalan Merpati 2, Durian Burong di sini.

Menurut Ahmad Amzad, hujan yang tidak berhenti telah menyebabkan jalan di kawasan itu rosak dan menyulitkan penduduk yang menggunakan jalan terbabit.

"Jalan becak sejauh 100 meter telah menyebabkan tiga buah kenderaan tersangkut dan terpaksa ditolak oleh penduduk sekitar.

"Pada awalnya saya telah memaklumkan keepada pihak MBKT, namun saya diberitahu bantuan sudah habis.

"Jadi saya mengambil keputusan  untuk mengeluarkan modal sendiri bagi menyelesaikan masalah tersebut," katanya kepada media.

Jelas Ahmad Amzad, sebanyak tiga buah lori berisi batu kerikil dan sebuah jentera jentolak telah melakukan kerja-kerja penurapan jalan becak tersebut.

Pengerusi JPKK Kg. Durian Burung, Wan Kamaruddin Wan Ngah ketika ditemui menzahirkan rasa terima kasih di atas kecaknaan Ahli Parlimen tersebut.

"YB Kuala Terengganu memang seorang yang sangat mudah apabila berurusan dengannya, tidak berkira-kira dengan sesiapa pun," katanya.

 


Tag: