• 20 Jun 2024 | 13 Zulhijah 1445

Wanita Diseru Sertai Explorace Beliawanis Merdeka 2.0

 

KUALA TERENGGANU, 4 September – Kaum wanita di seru agar menyahut dan menyertai Explorace Beliawanis Merdeka 2.0 yang dianjurkan oleh Kerajaan Terengganu sempena bulan kemerdekaan pada tahun ini. 

Pengarah program, Sumayyah Hamzah berkata, ini membuktikan kerajaan negeri komited dan cakna generasi muda dengan menyediakan program menarik dan bermanfaat khusus buat kaum wanita.

“Menyediakan program menarik dan bermanfaat khusus untuk anak muda terutamanya golongan wanita serta memupuk semangat patriotik dalam kalangan kaum hawa di Terengganu.

“Menggalakkan generasi anak muda untuk menyertai program kemasyarakatan dan kebajikan serta menanamkan rasa sayang pada negara,” jelasnya.

Beliau yang juga Setiausaha Nisa' Kawasan Kemaman berkata demikian ketika dihubungi pada hari ini.

Menurutnya, acara ini merupakan tahun kedua diadakan yang mana terbuka kepada wanita berusia 17 – 40 tahun.

Katanya, peserta terdiri daripada empat orang dalam satu kumpulan di mana menyasarkan 20 kumpulan pada tahun ini.

“Program ini dijangka mampu menarik minat anak muda khususnya golongan wanita untuk menyertai program-program anjuran Kerajaan Negeri,” ujar Sumayyah.

Justeru itu, beliau berharap program seumpama ini dapat melahirkan wanita muda yang cintakan negara.

“Di samping menggalakkan mereka terlibat dalam aktiviti kemasyarakatan dan kebajikan. 

“Semoga usaha kerajaan negeri dalam menyediakan program bermanfaat untuk anak muda negeri Terengganu disambut baik oleh rakyat Terengganu khususnya anak muda," tambah beliau lagi.


Tag: