• 25 Mei 2024 | 17 Zulkaedah 1445

YB Dan Rakyat DUN Air Putih

KEMAMAN, 7 Ogos - Masyarakat Dewan Undangan Negeri (Dun) Air Putih merasa amat bertuah mempunyai seorang wakil rakyat yang berjiwa besar yang sentiasa memberi perkhidmatan terbaik kepada masyarakat tanpa mengambil kira fahaman dan idealogi politik apabila rakyat memerlukan pertolongan.

Maka tidak hairanlah rakyat Dun Air Putih dapat bertemu beliau di mana-mana sahaja terutama apabila berlakunya bencana dan sebagainya.

Itulah satu kebanggaan yang dimiliki oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Air Putih, Haji Ab. Razak Ibrahim atau lebih dikenali dengan panggilan mesra YB Cikgu Razak.

Seorang suri rumah di Kampung Tengah Felda Neram 1, Che Wan Yam Che Wan Nik berkata, Cikgu Razak amat rapat dengan masyarakat dan sentiasa mengambil berat tentang permasalahan rakyat.

Beliau berkata demikian selepas menerima kunjungan dan penyerahan sebuah katil pesakit dan sebuah kerusi roda untuk kemudahan anaknya Azruni Mat Yazid, 43, yang merupakan pesakit jantung berlubang bagi memudahkan pergerakan mendapat rawatan susulan.

Sementara itu, Cikgu Razak berkata, adalah menjadi tanggungjawab beliau selaku wakil rakyat yang dipilih oleh rakyat mendampingi masyarakat tanpa mengira waktu.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas menyantuni para pertugas kesihatan, pertugas sukarelawan dan penerima suntikan vaksin di SMK Felda Neram 1 baru baru ini.

Pada program tersebut Cikgu Razak bermurah hati menaja makanan dan minuman kepada pertugas-pertugas yang terlibat.

 “Memandangkan sekarang pandemik Covid-19 melanda di negeri Terengganu dan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di Bandar Cheneh Baharu dan Felda Neram 2 didalam Dun Air Putih, beliau bersama Team Pejabat Adun Air Putih turut menyalurkan bantuan makanan kepada mereka yang terkesan akibat PKPD.

Ab. Llah Hassan dari Felda Cerul 1 pula menyifatkan keprihatinan YB Cikgu Razak menyantuni keluarga beliau patut menjadi contoh dan ikutan pemimpin masyarakat yang lain.

“Dalam kesibukan menjalankan tugas YB Cikgu Razak sempat berkunjung bertanya khabar walaupun lewat petang.

Beliau kehilangan anaknya Mohamad Shafiq, 20, yang mati lemas ketika memancing di Sungai Lubuk Batu, Jalan Mak Lagam, Cheneh dekat sini baru baru ini.

“Kedatangan YB Cikgu Razak dan rombongan sekurang-kurang dapat berkongsi duka kehilangan anak kami,” katanya.

"Sesungguhnya budi bakti YB Cikgu Razak ini akan dikenang selamanya oleh kami, dan didoakan agar beliau terus diberi kesihatan oleh Allah Azzawajalla untuk terus berbakti kepada semua rakyat di bawah jagaannya," tambahnya.


Tag: