• 19 Mei 2024 | 11 Zulkaedah 1445

20 Pasukan Rebut Piala ADUN Bukit Payong

MARANG, 20 Februari - Sebanyak 20 pasukan bakal berentap dalam Kejohanan Bola Sepak Piala ADUN Bukit Payong tahun ini.

Perkara itu diumumkan ketika perlawanan pembukaan Titian Baru FC melawan Kampung Bukit FC di Padang Bola Seri Payong, disini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Payung, Mohd Nor Hamzah berkata, tujuan utama dianjurkan kejohanan tersebut adalah bagi mengeratkan lagi ukhwah di antara anak muda.

“Matlamat tidak menghalalkan cara malah Islam tidak menghalang untuk bersukan. Namun ikutilah garis panduan dan bertandinglah dengan penuh semangat kesukanan," katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Perlawanan Pembukaan Kejohanan Bola Sepak Piala ADUN Bukit Payong di Padang Bola Seri Payong, semalam.

Sementara itu, katanya kejohanan yang berlangsung kali ini berjalan dalam suasana baru dan lebih meriah dengan tidak tertumpu pada satu padang bola sahaja supaya dapat menghidupkan kembali padang-padang bola di seluruh DUN Bukit Payong.

Ujarnya, antara veneu terlibat ialah padang bola Kampung Atas Tol, Surau Haji Daud, Sena Rendang dan Bukit Payung.

Pada perlawanan pembukaan tersebut, perlawanan berakhir dengan kemenangan berpihak kepada Ttian Baru FC dengan jaringan tiga gol tanpa balas dari Kampung Bukit FC.

Kejohanan itu akan selama dua bulan dengan menawarkan hadiah sebanyak RM3,000 untuk johan, RM2,000 naib juara dan tempat ketiga serta keempat RM1,000.


Tag: