• 10 Mei 2021 | 28 Ramadhan 1442

Ahmad Samsuri Serah 33 Lembu Korban

 

Oleh : Aslam Wira

MARANG, 30 Julai – Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar hari ini menyerahkan 33 ekor lembu kepada kawasan di sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) parlimen Marang untuk dikorbankan sempena Hari Raya Aidiladha esok.

Pengagihan itu melibatkan DUN Rhu Rendang sebanyak 23 ekor, manakala DUN Alur Limbat, Pengkalan Berangan dan Bukit Payung masing-masing menerima sumbangan dua ekor.

Ahmad Samsuri yang juga Ahli dewan Undangan Negeri (ADUN) Rhu Rendang tidak ketinggalan untuk menyerahkan empat ekor lembu korban kepada Maahad Darul Quran, Rusila.

Beliau yang hadir ketika menyerahkan haiwan itu sangat menghargai usaha semua pihak yang bermurah hati memberi sumbangan bagi menjayakan sambutan ibadah korban.

“Semoga amalan baik dan pemberian ini dikurniakan pahala sedekah daripada Allah SWT,” kata Menteri Besar Terengganu itu ketika menyerahkan lembu korban di Kampung Rhu Muda, Darat Pak Chan, Batangan, Gong Beris dan Kelulut di sini.

Turut hadir, Pengarah Permint Granite HCM Sdn Bhd, Ahmad Farid Dato’ Isa @ Ghazali, Pengarah Majlis Tindakan DUN Rhu Rendang, Hassan Awang.

Antara yang telibat dalam sumbangan lembu korban tersebut adalah Permint Granite HCM Sdn Bhd sebanyak, Terengganu Incoperated (Terengganu Inc.) dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Al-Hikmah.


Tag: