• 03 Okt 2022 | 7 Rabiul Awal 1444

COVID-19 : MB Terengganu Jalani Proses Kuarantin

KUALA TERENGGANU, 25 September - Menteri Besar, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar, diarahkan menjalani kuarantin wajib selama 14 hari seperti yang diarahkan oleh pihak Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu selepas berlaku kontak dengan dua individu positif COVID-19 beberapa hari lalu. 

Setiausaha Politiknya, Muhyidin Abdul Rashid, berkata sehubungan dengan itu semua program dan aktiviti yang melibatkan Menteri Besar adalah ditangguhkan sehingga beliau selesai menjalani kuarantin.

Muhyidin berkata, tindakan pantas telah diambil oleh pihak Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu untuk mengenalpasti, menghubungi dan menjalankan ujian COVID-19 terhadap semua yang berkait dengan kontak berkenaan.

"Pemantauan berterusan juga sedang dilakukan oleh pihak Jabatan Kesihatan Negeri dengan penuh dedikasi.

"Menteri Besar sudah menjalani ujian Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction (RRT-PCR) COVID-19 dan disahkan negatif tetapi beliau perlu menjalani satu lagi ujian pada hari ke-13 nanti," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambah beliau lagi, Menteri Besar akan mempengerusikan Mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri pada 30 September ini secara atas talian.


Tag: