• 21 Apr 2024 | 12 Syawal 1445

Gapeter Target Emas Piala Cyberjaya Untuk Melangkah Ke Turki

MARANG, 6 Mac - Gabungan Pemanah Tradisional Terengganu (GAPETER) menyasarkan kemenangan pada Kejohanan Memanah Tradisional Piala Cyberjaya di Padang Bola B Universiti Multimedia (MMU) Cyberjaya yang berlangsung selama dua hari berakhir hari ini.

Kejohanan ini juga turut menawarkan pemilihan wakil Malaysia ke Kejohanan Antarabangsa Concuest Cup Fateh Kupasi Kali Ke 10 yang bakal diadakam di Istanbul Turki pada 27 hingga 29 Mei nanti. 

Menurut Pengurus Kontinjen GAPETER, Mohd Ridhwan Talib, seramai 300 peserta dari seluruh negara akan hadir menyertai kejohanan yang berprestij ini. 

Manakala penyertaan kontinjen GAPETER melibatkan 28 orang dan 12 orang daripadanya wakil dari Marang bagi menyertai perlawanan selama dua hari itu di Cyberjaya. 

Bagi menyuntik semangat juang para peserta khususnya dari daerah Marang, Pegawai Khas Ahli Parlimen Marang, Haron Yusof yang mewakili Ahli Parlimen Marang Tan Sri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang menyampaikan beberapa bentuk sumbangan bersempena kejohanan ini.


Tag: