• 27 Sept 2021 | 19 Safar 1443

Hotel Permai Pelopor Aplikasi E-Wallet Quinpay Di Terengganu

KUALA TERENGGANU, 8 Julai – Hotel Permai menjadi hotel pertama milik kerajaan negeri yang mempelopori teknologi “Cashless Transaction” dengan kerjasama Quinton Group Sdn. Bhd. setelah beroperasinya pembayaran menggunakan aplikasi Quinpay awal bulan ini.

Pengurus Besarnya, Noralizan Abd Rahman berkata selain memudahkan pelbagai urusan, ia juga menawarkan ciri-ciri keselamatan.

Katanya, selain daripada pembayaran ke atas bilik penginapan, aplikasi Quinpay ini turut memudahkan para tetamu hotel yang mahu menjelaskan bil di Cahaya Restaurant milik Permai Hotel Kuala Terengganu.

“Penggunaan aplikasi Quinpay ini amat mudah kerana pengguna berdaftar hanya perlu mengimbas Kod QR yang disediakan di kaunter pembayaran, masukkan jumlah bayaran dan nombor PIN peribadi sahaja untuk menyempurnakan satu transaksi.

“Apa yang lebih menarik, aplikasi ini tidak terhad untuk bilik dan restoran sahaja malah ia juga dikembangkan ke Permai 70s Bistro yang baharu saja dibuka di perkarangan lobi lama hotel ini,” ujarnya.

Tambahnya, Bistro yang dibuka setiap hari bermula jam 3.00 petang hingga 10.00 malam ini menawarkan menu-menu hidangan tradisi Terengganu.

“Antaranya termasuklah laksam, Che Abas Demam, keropok, Ceranang dan banyak lagi. Semua menu ini dijual pada harga serendah RM3.00 sahaja. 

"Tetamu hotel yang ingin menikmati hidangan di bilik masing-masing boleh berbuat demikian dengan menghubungi pihak hotel untuk perkhidmatan penghantaran ke bilik,” jelas Noralizan lagi.

Bagi anda yang berminat untuk menginap di Permai Hotel Kuala Terengganu dan membuat pembayaran menggunakan imbasan kod QR Quinpay ini atau mempunyai sebarang pertanyaan lanjut, anda bolehlah berhubung terus dengan pihak hotel melalui nombor telefon 09-622 2122 atau layari laman Facebook Permai Hotel Kuala Terengganu.