• 25 Jun 2024 | 18 Zulhijah 1445

'Habuan Menanti Terengganu FC'

KUALA TERENGGANU, 26 November - Kerajaan negeri akan memberi bonus khas kepada skuad Terengganu Football Club (TFC) sekiranya berjaya mara ke pentas 'final' dan menjulang Piala Malaysia musim ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan NGO negeri, Wan Sukairi Wan Abdullah berkata, beliau yakin skuad penyu mampu mara ke pentas akhir walaupun bakal berdepan juara bertahan, Johor Darul Ta'zim (JDT) dalam separuh akhir kedua malam nanti.

Katanya, TFC berdepan misi sukar menentang JDT di Stadium Sultan Ismail (SSI), namun beliau percaya halangan itu dapat diatasi dengan semangat serta disiplin tinggi sekali gus melayakkan mereka ke pentas 'final'.

"Bonus pada setiap kemenangan untuk pemain itu sudah ada, tapi jika mereka berjaya melangkah ke 'final' dan seterusnya menjulang trofi berprestij itu, kerajaan negeri akan beri imbuhan sebagai penghargaan kepada pemain.

"Semua rakyat Terengganu menaruh harapan tinggi agar Piala Malaysia dapat dibawa pulang ke bumi Darul Iman kali ini selepas kali terakhir pada 2001," katanya ketika dihubungi.


Tag: