• 18 Ogos 2022 | 20 Muharam 1444

Jambatan Baru Kuala Jengai Dibina Secara Bergotong-royong

DUNGUN, 16 Februari - Jambatan baru di Kuala Jengai bakal dibina semula secara bergotong- royong bagi menggantikan jambatan lama yang telah runtuh disebabkan banjir baru-baru ini.

Pegawai Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, Ghazali Sulaiman berkata, bagi peringkat awal pembinaan jambatan orang ramai itu, kayu seberat tiga tan telah diterima dari PESAKA Terengganu Berhad (PTB), hari ini.

"Alhamdulillah, melalui Pejabat Penyelaras DUN Bukit Besi kita telah memohon bantuan kayu tersebut selepas melihat akan kepentingan jambatan yang menjadi laluan untuk beberapa buah keluarga di kampung itu keluar mencari rezeki," ujarnya ketika ditemui pemberita, hari ini.

Ghazali berharap, agar sumbangan yang dihulurkan bagi membantu masyarakat akan menjadi faktor kelangsungan anak syarikat Golden Pharos itu meraih keuntungan.

"Insya-Allah kerja gotong-royong ini akan dilakukan secepat mungkin.

"Kita memilih untuk bergotong-royong supaya semua penduduk dan juga mana-mana pihak berpeluang menyumbangkan manfaat dalam bentuk tenaga, disamping merasa wujudnya kebersamaan.

"Dengan konsep yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing. Juga Insya Allah menjadi faktor kepada kehamornian hubungan diantara sesama anggota masyarakat," ujarnya.


Tag: