• 28 Mei 2024 | 20 Zulkaedah 1445

Kumpulan Terengganu Inc Taja TSG RM2 Juta

KUALA TERENGGANU, 29 September - Syarikat pelaburan induk strategik Kerajaan Negeri Terengganu, Terengganu Incorporated (Terengganu Inc) meningkatkan nilai tajaan kepada Terengganu Polygon Cycling Team (TSG) sebanyak RM2 juta pada tahun 2023, berbanding RM1.5 juta pada tahun ini.

Presiden dan Pengarah Eksekutif Terengganu Inc, Burhanuddin Hilmi Mohamed Harun berkata, penajaan bagi tahun kelima berturut-turut sejak 2017, Terengganu Inc serta anak-anak syarikat Kumpulannya sudah tidak asing lagi dalam menjadi pemangkin utama kepada kemajuan dan keunggulan pasukan berbasikal taraf benua ternama itu.

"Kita rasa ini adalah sokongan yang amat padu kepada TSG dan kita amat bangga dengan pencapaian besar yang diperolehi pasukan ini.

"Kami memahami peningkatan kos dalam menguruskan pasukan dan kita sama-sama mengambil peranan serta manfaat dengan salah satu pasukan yang mengharumkan nama negeri kita di peringkat dunia," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas menandatangani perjanjian bersama TSG yang diwakili Ketua Pegawai Eksekutifnya, Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood di sini, semalam.

Tajaan bersama secara Kumpulan itu melibatkan usaha sama TDM Berhad, salah satu syarikat di bawah Kumpulan Terengganu Inc dan juga bahagian penjagaan kesihatannya iaitu Kumpulan Medic Iman Sdn Bhd (KMI Healthcare).

Sementara itu, Burhanuddin Hilmi optimis akan dengan penajaan sedia ada bakal memacu TSG untuk menunjukkan persaingan sengit pada edisi ke-26 Le Tour de Langkawi (LTdL) 2022 yang dijadual berlangsung dari 11 hingga 18 Oktober ini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tag: