• 17 Sept 2021 | 9 Safar 1443

Mantan MB Terengganu Meninggal Dunia

KUALA TERENGGANU, 21 September - Mantan Menteri Besar Terengganu, 88, Tan Sri Wan Mokhtar Ahmad, meninggal dunia di Prince Court Centre, Kuala Lumpur pukul 6.20 awal pagi tadi.

Allahyarham yang meninggalkan lima anak merupakan Menteri Besar Terengganu paling lama berkhidmat dari 1974 hingga 1999.Beliau juga merupakan mantan Duta Besar Malaysia ke Arab Saudi dari tahun 2000 hingga 2005.

Anaknya, Wan Abdul Hakim Wan Mokhtar yang juga bekas Ahli Dewan Undangan negeri (ADUN) Air Putih menerusi satu hantaran di akaun Facebooknya pagi ini berkata, jenazah Allahyarham akan  dikebumikan di Kuala Lumpur.

Menurut beliau, jenazah ayahnya akan disembahyangkan di Masjid Bukit Jelutong, Shah Alam selepas Zohor dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Seksyen 21, Shah Alam selepas itu.

“Mohon doakan keampunan Allah pada arwah, dipermudahkan perjalanan di alam barzakh dan mendapat ganjaran syurga di akhirat nanti.

“Mohon maafkan segala dosa-dosa arwah, halalkan makan minum dan tuntutlah pada keluarga sekiranya ada hutang dengan tuan-tuan dan puan-puan,” katanya dalam hantaran berkenaan.
 


Tag: