• 13 Apr 2024 | 4 Syawal 1445

Meathos Malaysia Kini Di Kemaman Terengganu

KEMAMAN, 15 Oktober - Meathos Malaysia merupakan satu perniagaan yang menyediakan produk daging lembu dan bebiri yang berkualiti. Sebelum ini ianya hanya boleh didapati di Kampung Baru, Kuala Lumpur.

Kini, penggemarnya yang tinggal di negeri Terengganu ini boleh tersenyum dan mendapatinya dengan mudah apabila sebuah lagi cawangannya mula dibuka di sini sejak 5 September yang lalu.

Pemilik Meathos Malaysia Cawangan Kemaman, Efdzal Malaid, 39, bersyukur ke hadrat Ilahi di atas pembukaan kedainya ini. 

"Pada mulanya saya bersama rakan niaga, Zulkarnain Ismail, 39, menerima banyak permintaan daripada kawan-kawan agar membuka sebuah cawangan di sini.

Kami ingin melihat masyarakat di negeri Terengganu ini khususnya di Kemaman dapat merasai keenakan "Premium Meat" ini dengan harga yang murah dan berpatutan berbanding di tempat lain". 

Kami di sini turut bekerjasama dengan The Bollock Coffee untuk menarik minat pelanggan datang beramai-ramai bagi merasai keenakan kopi nisan yang tidak asing lagi beserta hidangan daging kami ini," ujarnya. 

Meathos Malaysia menyediakan pelbagai menu istimewa seperti Aus Wagyu Steak, Aus Black Angus, Angus Tomahawk dan Wagyu Tomahawk. Pelbagai jenis menu lain turut disediakan di kedainya. Ianya boleh didapati dan dirasai dengan harga serendah RM60 dan ke atas.

Beliau turut mengharapkan agar perniagaannya yang dibuka dengan slogan "Hidangan Bangsawan, Harga Rakyat Jelata" ini sentiasa berada dalam keadaan baik dan berjalan lancar. 

"Kita juga turut berhasrat mengembangkan lagi perniagaan ini dengan membuka serta menambah cawangan di Dungun dan Kuantan, Pahang. InsyaAllah, tahun depan (2021)," ujarnya kepada pemberita ketika ditemui di kedainya itu, semalam. 

Kepada pelanggan atau pengunjung yang belum pernah datang ke kedainya dan ingin merasai sendiri pelbagai keenakan makanan dan minuman di sana, bolehlah ke kedai makan The Bollock Coffee, Kampung Tuan. Ianya beroperasi pada hari Sabtu hingga Khamis, bermula jam 6.00 petang hingga 11.00 malam.