• 19 Jan 2022 | 15 Jamadil Akhir 1443

Naluri Orang Muda Tidak Ketinggalan

KEMAMAN, 5 Mac - Kehendak orang muda yang sukakan aktiviti bersukan tidak dilupakan oleh kerajaan negeri setelah gelanggang futsal di Kampung Batu 9 Ibok, Kijal kini telah siap dibaikpulih.

Seorang pemuda, Muhamad Shahrin Mohd Sani, 19, meluahkan rasa gembiranya dapat bermain di gelanggang baharu.

Gelanggang baharu.

"Saya seronok dapat meluangkan masa lapang bersama kawan-kawan dengan bermain futsal di gelanggang ini.

"Sebelum ini memang gelanggang ini agak uzur kerana banyak jaringnya yang rosak dan lantai getahnya banyak yang sudah pecah," katanya.

Shahrin yang ditemui di Kampung Batu 9 ketika tinjauan mengucapkan terima kasih kepada Jawatankuasa Pembangunan Keselamatan Kampung (JPKK) kerana sudi mendengar keluhan daripada mereka.

Gelanggang Futsal Kampung Batu 9, Ibok.

Sementara itu, Pengerusi JPKK Batu 9, Rasli Hussin berterima kasih kepada kerajaan terutama Ahli Parlimen Kemaman, Ustaz Alias Hamid yang sentiasa prihatin dan peka dengan masalah rakyatnya.

"Saya bersyukur kerana gelanggang ini dapat disiapkan dengan segera kerana sudah lama kami menerima rungutan dari pemuda di kampung tentang masalah ini.

"Saya juga berterima kasih kepada semua yang terlibat terutama Ahli Parlimen Kemaman, Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri (DUN) Kijal dan Majlis Perbandaran Kemaman," katanya.

Rasli Hussin (kiri) dan Salbani Ismail.

Rasli hadir bersama timbalannya, Salbani Ismail ketika tinjauan dibuat di gelanggang futsal Kampung Batu 9 semalam dan memberitahu kos baik pulih gelanggang tersebut menelan perbelanjaan sebanyak RM20 ribu.


Tag: