• 07 Dis 2021 | 2 Jamadil Awal 1443

Penduduk Kampung Padang Paloh Terima Manfaat BERKAT

Besut, 4 Mac - Penduduk yang kurang berkemampuan dari Kampung Padang Baloh disini telah menerima manfaat menerusi Bantuan Ekonomi Rakyat Terengganu (BERKAT).

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) Anuar Yaacob berkata, beliau merakamkan ucapan terima kasih kepada kerajaan negeri kerana tidak putus menyalurkan sumbangan kepada penduduk yang terkesan ekoran pandemik COVID-19.

" Alhamdulillah, sebanyak 30 bungkusan bantuan 'BERKAT' telah diagih kepada penduduk yang terpilih serta 100 kampit beras yang disumbangkan oleh Penyelaras Parlimen Besut, Dr Riduan Mohd Nor telah diberikan kepada semua penduduk Kampung Padang Baloh yang memerlukan," ujarnya kepada pemberita.

Katanya, pelbagai bentuk bantuan daripada Kerajaan Negeri terus disalurkan kepada penduduk bagi membantu meringankan beban yang di alami mereka sejak penularan wabak COVID-19.

Terima kasih juga kepada Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) Dun Hulu Besut kerana memudahkan urusan dalam mengagihkan sumbangan ini," ujarnya.


Tag: