• 21 Jan 2022 | 17 Jamadil Akhir 1443

Pertima Raikan Penduduk Kampung Tok Adis

Oleh: Akid Hafriz

KUALA TERENGGANU, 19 Mei - Pertima Sdn. Bhd. dengan kerjasama Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Tok Adis telah mengadakan Program Kacau Bubur Lambuk untuk diagihkan kepada penduduk kampung berkenaan.

Menurut Pengurus Pertima Sdn. Bhd., Syed Asdi Tuan Ngah, program tersebut bertujuan merapatkan hubungan kakitangan syarikat terbabit bersama masyarakat di samping mengadakan aktiviti kebajikan bersempena bulan Ramadan yang mulia ini.

Syarikat milik penuh Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) yang merupakan pengeluar utama makanan dalam tin terkemuka negara itu telah mengagihkan sebanyak 250 bekas bubur lambuk kepada penduduk Kampung Tok Adis.

“Pertima merancang untuk perbanyakan lagi program kemasyarakatan bersama masyarakat setempat di masa akan datang,” kata Syed Asdi ketika ditemubual oleh wartawan Urusetia Penerangan Darul Iman (UPDI), semalam.

Dalam pada itu, aktiviti tersebut mendapat sambutan baik daripada penduduk kampung.

Timbalan Pengerusi MPKK Tok Adis, Talib Manap mewakili penduduk turut melahirkan rasa terima kasih kepada pihak Pertima dan berharap kerjasama itu dapat diteruskan lagi di masa akan datang.


Tag: