• 25 Jun 2024 | 18 Zulhijah 1445

Sabasun Kembali Hiasi 'Dada' Terengganu FC

KUALA NERUS, 1 Januari - Selepas 10 tahun, pasar raya terkemuka Terengganu, Sabasun Hyperuncit Sdn Bhd, kembali meletakkan nama mereka di 'dada' pasukan bola sepak Terengganu apabila menaja Terengganu Football Club Sdn Bhd (TFCSB) bagi tahun 2023.

Sabasun pernah memeriahkan arena bola sepak Terengganu setelah menjadi penaja pasukan T-Team pada tahun 2013.

Pengarah Urusan Sabasun, Che Salmi Che Ibrahim memaklumkan, pihaknya bakal merealisasikan tajaan kategori Silver bernilai RM250,000 dalam bentuk tunai.

"Hasil sokongan dan dukungan tidak berbelah bahagi rakyat Terengganu, kami terpanggil untuk memberi pulangan melalui penajaan kepada pasukan.

"Kami merasa sangat berbesar hati kepada pihak TFSB kerana memberi peluang dan ruang untuk kami bersama-sama sebagai penaja tahun ini

"Mudah-mudahan, kerjasama ini akan terbentuk dalam rangka lebih luas lagi disamping usaha kami berjuang di bidang ekonomi," katanya ketika ditemui selepas menandatangani usahasama penajaan di pejabat TFCSB, hari ini.

Majlis menandatangani penajaan tersebut disempurnakan Che Salmi bersama Ketua Pegawai Eksekutif TFCSB, Abd Rasid Jusoh.

Dalam pada itu, Abd Rasid merakamkan ucapan tahniah dan terima kasih atas penajaan pasar raya terbabit.

"Setakat ini, kita telah menerima 15 penajaan secara keseluruhannya dengan nilai tajaan sebanyak RM9 juta melibatkan tunai, barangan dan lain-lain.

"Saya juga mengumumkan nilai kutipan tiket (gate collection) sepanjang beraksi di halaman sendiri pada saingan 2022 adalah sebanyak RM3.2 juta," tambahnya.

 


Tag: