• 01 Jul 2022 | 1 Zulhijah 1443

SRIDI Diperkasakan Kerajaan

KEMAMAN, 10 Mac - Kerajaan PAS Negeri Terengganu sedang memperkasakan Sekolah Rendah Islam Darul Iman (SRIDI) di seluruh negeri bermula dari daerah Besut hingga ke Kemaman.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pelaksanaan Syariah, Pendidikan dan Pengajian Tinggi, YB Ustaz Maliaman Kassim hadir ke SRIDI Dewan Undangan Negeri (DUN) Kijal pada satu majlis ringkas penyerahan peralatan komputer.

Penyerahan peralatan komputer.

"Saya harap SRIDI ini akan terus giat berusaha dalam menempa kejayaan memandangkan pelajar yang masuk ke SRIDI adalah pelajar yang terpilih.

"Pihak kerajaan sedang berusaha meningkatkan kecemerlangan setiap SRIDI diseluruh negeri dari segi tenaga pengajar, peralatan dan prasarana," katanya.

Sebelum itu, Pegawai Penyelaras DUN Kijal Ustaz Hazri Jusoh ketika berucap dimajlis tersebut memaklumkan akan menyediakan satu tapak baharu bagi SRIDI di Kijal.

Hazri Jusoh berucap dimajlis.

"InsyAllah, memandangkan ini hanyalah premis sementara sebagai SRIDI, pihak DUN telah mengenalpasti tanah seluas 10 ekar untuk didirikan bangunan kekal buat SRIDI," katanya.

Majlis serahan peralatan komputer tersebut diadakan di Dewan SRIDI yang beroperasi dipremis sementara di Kompleks Paya Lasir, Bandar Kijal Sejahtera kelmarin dan sebelum itu juga rombongan telah diiring melawat tapak untuk didirikan SRIDI.

Melawat tapak untuk didirikan SRIDI.

Turut hadir Pegawai Khas Pengerusi Jawatankuasa Pelaksanaan Syariah, Pendidikan dan Pengajian Tinggi, Abdullah Suhaimi Zakaria, Penolong Kanan Pesuruhjaya Sumber Manusia JHEAT, Sahari Anuar Ahmad bersama pegawainya.

Guru Besar SRIDI Kijal, Wan Faizah Wan Hussin bersama guru dan kakitangannya turut bersama pada majlis tersebut beserta Ahli Majlis Perbandaran Kemaman.


Tag: