• 20 Mei 2024 | 12 Zulkaedah 1445

SUKSEM 2022 Buka Tirai, 192 Atlet Terengganu Beraksi

SHAH ALAM, 26 Oktober - Karnival Sukan Setiausaha Kerajaan Negeri se-Malaysia (SUKSEM) 2022 membuka tirai kejohanan secara rasminya hari ini dengan sambutan meriah dalam pembukaan yang berlangsung di Dewan Matsushita Panasonic, semalam.

Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Terengganu, YBM Tengku Seri Bijaya Raja yang hadir sebagai salah seorang tetamu kehormat, melaungkan harapan supaya 192 atlet daripada Terengganu yang bertanding mempamerkan aksi terbaik dalam SUKSEM kali ini.

"Semasa Kejohanan Sukan SUK Pantai Timur pada 2019 kita muncul juara, jadi kita harapkan atlet kita akan menyerlah kali ini walaupun kita tahu kontinjen negeri-negeri lain tidak kurang hebatnya.

Kita juga ditawarkan untuk menjadi host SUKSEM dua tahun lagi, kita tengok dulu kalau persembahan kita terbaik, mungkin bersedia kita jadi tuan rumah lagi," katanya.

Dirasmikan Menteri Besar Selangor, Dato'Seri Amirudin Shari sebagai penaung dalam penglibatan pertama negeri tersebut sebagi tuan rumah, majlis turut diserikan dengan perarakan masuk 12 kontinjen negeri-negeri bertanding.

Sebanyak 10 sukan dipertandingkan dalam SUKSEM 2022 bermula hari ini melibatkan venue pertandingan di sekitar Shah Alam dan Klang.


Tag: