• 05 Feb 2023 | 14 Rejab 1444

KUALA NERUS,11 November - Yayasan dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) dan Akademi Didik Ulama Amilin Terengganu (DUAT) merupakan dua badan kerajaan yang mempunyai agenda yang sama iaitu dakwah.

YADIM merupakan agensi kerajaan diperingkat persekutuan manakala DUAT merupakan agensi kerajaan peringkat Negeri Terengganu.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Dakwah dan Penerangan Negeri, Ustaz Ridzuan Hashim berkata, kedua-duanya akan terus bekerjasama untuk menggerakkan program-program dakwah dari pelbagai sudut di tengah-tengah masyarakat sama ada di bandar mahupun di ceruk-ceruk kampung di seluruh Terengganu.

Ustaz Ridzuan menyampaikan ucapan perasmian

"Saya percaya dengan kesungguhan yang telah ditunjukkan oleh Yang Di Pertua YADIM yang baru, telah berkunjung ke Wisma Darul Iman bagi mengadakan suatu kerjasama yang strategik untuk memastikan gerak kerja dakwah ini terus diperkasa," ujar beliau lagi.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Program Bulan Dakwah 2020 Sempena Maulidur Rasul Peringkat Kg Banggol Donas Anjuran YADIM di Dewan Mina, Taman Cikgu Ismail Yusof 2, Kampung Banggol Donas, 7 November lepas.

Turut Hadir, Penolong Pengarah YADIM Negeri Terengganu, Ustaz Nasrul Hadi Saidin dan Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Banggol Donas, Rosli Bidin.

"Mudah-mudahan dengan usaha yang berterusan ini, akan dapat membantu Kerajaan Negeri Terengganu ke arah membina negeri yang maju, berkat dan sejahtera," tambah beliau.


Tag: