• 04 Dis 2022 | 10 Jamadil Awal 1444

Padang Ragut Rakyat Bukit Lebam Siap Tahun Ini

MARANG, 5 Mac - Padang ragut rakyat di Bukit Lebam di sini yang dalam proses pembersihan bakal disiapkan dalam tahun ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pengkalan Berangan, Sulaiman Sulong berkata, pihaknya bersama badan-badan terlibat kini sedang menyelesaikan beberapa perkara berbagkit terutamanya sistem perparitan.

"Kita akan selesaikan beberapa perkara daripada sudut perparitan, pembangunan yang dibuat pejabat daerah sebelum ini akan disambung. 

"Begitu juga dengan jalan atau laluan di padang ragut terbabit, jadi saya mohon semua yang terlibat sebagai peserta untuk ambil tanggungjawab pula nampak bersih kawasan itu," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Program CSR Tani Gotong Royong Pondok Tani dan 'Ngetang Padi' di Kampung Tuman kelmarin.

Dalam perkembangan berbeza, beliau turut memohon agar orang ramai terutamanya penduduk di DUN Pengkalan Berangan untuk mendaftar dalam Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan.

"Muat turun aplikasi MySejahtera dan daftar segera untuk pemvaksinan, para petani juga adalah 'frontliners', maka ia penting bagi memastikan semua antara kita selamat.

"Bagi yang tiada telefon bimbit, mintalah bantuan anak-anak untuk mendaftar secara sukarela," tambah beliau


Tag: