• 24 Jul 2024 | 17 Muharam 1446

180 Nelayan DUN Sura Terima Bantuan One Off

DUNGUN, 25 Januari - Seramai 180 orang nelayan yang terjejas teruk akibat musim tengkujuh dapat menarik nafas lega selepas menerima bantuan kewangan dan barang keperluan harian.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sura, Dr Tengku Muhammad Fakhruddin berkata bantuan berkenaan dilaksanakan bagi meringankan beban golongan nelayan yang tidak dapat mencari rezeki di musim Monsun Timur laut atau dipanggil musim tengkujuh.

"Walaupun kita menghadapi kekangan yang pelbagai, kita di peringkat DUN Sura berjaya melaksanakan satu inisiaitif membantu golongan yang memerlukan khususnya, hari ini bantuan disalurkan kepada para nelayan yang menghadapi kesukaran untuk turun kelaut mencari rezeki," kata sewaktu berucap di Majlis Sumbangan Bantuan Nelayan Peringkat DUN Sura, semalam. 

Jelasnya, bantuan tersebut merupakan hasil kerjasama dengan sebuah anak syarikat Negeri Terengganu yang menzahirkan sokongan untuk membantu golongan nelayan di DUN Sura.

"Bantuan ini merupakan sumbangan daripada Yayasan Islam Terengganu KETENGAH Perwira," tambahnya.

Dr Tengku Muhammad Fakhruddin turut merakamkan ucapan terima kasih kepada YIT Ketengah Perwira atas sumbangan yang disalurkan. 

Turut hadir, Pengerusi YIT Ketengah Perwira, Wan Hapandi Wan Nik. 


Tag: