• 21 Mei 2024 | 13 Zulkaedah 1445

Cat Farish Teruja MB Sokong Penganjuran Havoc Asean Food Festival

KUALA NERUS, 2 November - Penyanyi dan pelakon terkenal, Faris Ramli atau lebih dikenali sebagai Cat Faris serta isterinya Shikin Maembong teruja Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar menyokong Havoc Asean Food Festival.

Katanya, pihaknya sangat berbesar hati dengan sikap yang ditunjukkan oleh kepimpinan negeri dalam memastikan program berkenaan dapat dijayakan dengan penuh gilang gemilang.

Beliau dan isterinya yang berniaga cekopis yang didatangkan dengan pelbagai perisa juga sangat bersyukur kerana hati pertama festival berkenaan telah mendapat sambutan yang cukup baik daripada pengunjung.

"Walaupun hari pertama telah mendapat sambutan yang sangat baik, dan kitaorang masih berada di sini untuk menarik lebih ramai 'crowd' lagi untuk hadir dan memeriahkan festival ini.

"Dapat sambutan yang sangat baik, Shikin pun sangat gembira dapat berniaga di negeri kelahirannya ini," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui Urus Setia Penerangan Darul Iman (UPDI) di Havoc Asean Food Festival, yang diadakan di Pekarangan Kompleks Sukan Kuala Nerus, di sini, hari ini.

Mengulas lebih lanjut, Cat Faris mengharapkan agar program yang dianjurkan oleh Havoc Event & Management Sdn Bhd dengan kerjasama kerajaan Terengganu itu akan dihadiri oleh ramai pengunjung terutama oleh 'kaki makan' untuk merasai sendiri pengalaman menikmati makanan dari lima buah negara.

"Datanglah jumpa kami dan vendor-vendor yang lain menampilkan 160 usahawan dan 20 daripadanya merupakan selebriti serta 'influencer' terkenal tanahair," ujarnya.

Dalam pada itu Cat Farish menyatakan negeri Terengganu memiliki keunikannya yang tersendiri sehingga menjadi lokasi utama orang ramai melancong ke negeri ini.

"Ini merupakan kali pertama datang Terengganu untuk program ini, sebelum ini telah datang bagi menjalankan pengambaran filem Remp-it 2 di sini," katanya.