• 17 Jul 2024 | 10 Muharam 1446

ILMAM Perkukuh Kerjasama Dengan Kerajaan Negeri

KUALA TERENGGANU, 7 September - Pertubuhan Lepasan Mahasiswa Mesir (ILMAM) negeri Terengganu mengadakan kunjungan hormat ke pejabat Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Dakwah dan Pemerkasaan Syariah negeri Dr Muhammad Khalil Abdul Hadi bertujuan menjalin hubungan dan berkongsi maklumat terkini pertubuhan tersebut.

Sempena kunjungan tersebut Dr Muhammad Khalil mengharapkan ILMAM Terengganu melahirkan ramai lagi graduan kerana mereka adalah aset ilmuan negeri Terengganu.

"Semoga dengan kunjungan ini, sedikit sebanyak membantu ILMAM dalam melahirkan ramai lagi graduan kerana mereka ini adalah aset kepada negeri apabila pulang ke tanah air bersama ilmu di dada," katanya dalam satu kenyataan di media sosial hari ini.

Sementara itu Setiausaha ILMAM Terengganu, Khairul Ammarnuzam Khamaruzan berkata ahli ILMAM Terengganu berdaftar berjumlah seramai 59 orang dan dijangka bertambah sedikit masa lagi.

Justeru beliau menyeru lepasan pusat pengajian tinggi Mesir dari Terengganu menyertai ILMAM seberapa segera yang boleh bagi membina jalinan hubungan ukhuwwah Islamiyah sesama ahli dan mengatur agenda bersama kerajaan negeri bagi membina Terengganu Maju Berkat dan Sejahtera.

Katanya ILMAM menyediakan borang permohonan ahli secara atas talian untuk memudahkan mereka berkenaan mendaftarkan diri.

Pendaftaran boleh dibuat di https://ilmamterengganu2u.blogspot.com/?m=1


Tag: