• 18 Ogos 2022 | 20 Muharam 1444

Permai Hotel Promosi Frontliner Hot Pot Dan Aromatic Delivery Sambil Beramal

KUALA TERENGGANU, 16 Februari - Gaya hidup norma baharu memaksa semua pengusaha perhotelan mencari inisiatif yang lain bagi meneruskan kelangsungan hidup termasuklah Permai Hotel Kuala Terengganu. Susulan pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 baru-baru ini, Permai Hotel telah merancakkan kembali promosi Aromatic Delivery yang telah diperkenalkan sejak Januari tahun lalu.

Pengurus Besarnya, Noralizan Abdul Rahman berkata, Permai Hotel turut menawarkan Pakej Frontliner Hot Pot dengan harga serendah RM20 per set, bersesuaian dengan keadaan semasa.

“Setakat hari ini, pakej ini antara pakej yang disambut baik oleh masyarakat setempat di mana mereka boleh membeli sambil beramal. Tempahan-tempahan yang dibuat oleh mereka akan dihulurkan kepada petugas-petugas barisan hadapan,” katanya.

Frontliner Hot Pot mempunyai dua set pilihan makanan dengan set lauk yang berbeza. Ianya menjadi tarikan bukan sahaja kerana harganya yang murah malah para pelanggan boleh membuat pilihan dengan Set A atau Set B. 

“Alhamdulillah, kami menerima tempahan sebanyak 50 hingga 100 set sehari. Set A antara set yang paling popular dalam kalangan pembeli. Ada juga yang memesan untuk menjamu selera bersama rakan-rakan di pejabat masing-masing," tambahnya.

Beliau sama sekali tidak menyangka bahawa Frontliner Hot Pot ini juga mendapat perhatian mereka yang berada di luar Terengganu. Ada di kalangan mereka memesan set makanan itu untuk dihantar kepada asnaf, fakir miskin dan anak-anak yatim.

Jelas beliau lagi, pihak Permai Hotel akan mencuba sedaya upaya untuk merealisasikan impian mereka yang ingin beramal di saat pandemik melanda negara ini.

Bagi membuat persediaan menghadapi tempoh mencabar ini, Permai Hotel akan memperkenalkan menu baharu di samping mengekalkan menu-menu yang ada. Menu ala carte yang menjadi kegemaran ramai ialah Nasi Ayam Khabsa. Uniknya Nasi Ayam Khabsa ini kerana ianya berasaskan ayam kampung.

“Kami juga sedang mengusahakan sesuatu yang baru yang diberi nama Jom Singgah Beli,” ujarnya.

Aromatic Delivery dibuka setiap hari dan menerima tempahan daripada jam 9 pagi hingga jam 5 petang. Caj penghantaran dikenakan sebanyak RM5 bagi kawasan yang beradius 10 kilometer dari hotel. Waktu penghantaran telah ditetapkan oleh pihak hotel dari jam 12 tengahari hingga jam 6 petang. Tempahan minimum pula ialah sebanyak RM15.

Bagi anda yang berminat untuk menghulurkan sumbangan, boleh berhubung terus dengan pihak hotel melalui talian 09-622 2122 atau menggunakan aplikasi Whatsapp di talian 011-2637 2964. Untuk maklumat lanjut mengenai pakej-pakej dan promosi terkini, anda boleh like dan follow Facebook dan Instagram Permai Hotel Kuala Terengganu.


Tag: