• 18 Jul 2024 | 11 Muharam 1446

Terengganu Juara Kejohanan Judo Kebangsaan

KUALA NERUS, 5 Jun- Terengganu muncul juara pada Kejohanan Judo Kebangsaan Beautiful Terengganu 2022 yang menutup tirainya, hari ini apabila mengutip 13 Emas, lima Perak dan empat Gangsa daripada 16 acara yang dipertandingkan bagi kategori senior.

Dalam kejohanan yang berlangsung selama dua hari di Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) itu, atlet Terengganu turut dinobatkan sebagai atlet wanita dan lelaki melalui Alya Yasmin Rosali dan Muhammad Izham Harun. 

Alyaa Yameen dinobatkan atlet wanita terbaik.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan Kebudayaan dan Teknologi Digital Terengganu, Ariffin Deraman yang menyempurnakan majlis penyampaian hadiah, menzahirkan ucapan tahniah kepada para peserta.

Jelasnya, penganjuran kejohanan tersebut memberikan peluang kepada atlet-atlet mempamerkan bakat setelah lama berlatih tanpa kejohanan berprestij.

Pada penganjuran edisi ke-58 itu, seramai 229 atlet daripada 12 pasukan menyertai kejohanan iaitu Pulau Pinang, Perak, Sarawak, Sabah, Selangor dan Melaka. 

Selain itu, Pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Kelab Judo Bangsar, Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail (Johor), Putrajaya dan pasukan Melaka Tengah turut mengambil bahagian.

 


Tag: